Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, pekmezli

Pekmezli Havuç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Havuç



Malzemesi:

1/2 kg havuç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi



Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin Suyunu koyup kapağını örtün Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin Yağ ve pirinci ilave edin 15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün 5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın Tencerede on dakika dinlendirin Tabağa alıp sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.