![]() |
Pekmezli Havuç
Malzemesi:
1/2 kg havuç 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı 2 yemek kaşığı pirinç 1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin. Suyunu koyup kapağını örtün. Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin. Yağ ve pirinci ilave edin. 15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün. 5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın. Tencerede on dakika dinlendirin. Tabağa alıp sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.