Waffle |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
WaffleWaffle Tarifi - Waffle Nasıl Yapılır - Waffle Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Su Bardağı Süt Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu 3 Adet Yumurta 100 Gram Margarin (Yaklaşık 6-7 Yemek Kaşığı) ya da Tereyağı 1 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Vanilya Yarım Su Bardağı Toz Şeker Üzerini süslemek için 2 Kaşık Marmelat ya da bal Yarım Kilogram Çilek 1 Adet Muz Puding için Yeterince Süt 2 Paket Puding (Vanilyalı ve kakaolu) 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri Waffle makinası için 1 Yemek Kaşığı Margarin Waffle Nasıl Yapılır? 1 100 Gram margarini bir tavada önce eritin, daha sonra ılımaya bırakın 2 Bir su bardağı dolusu unu hamuru hazırlayacağınız kaba alın ve kabartma tozu ile harmanlayın Sütü üzerine ekleyerek mikserle pütür kalmayacak şekilde karıştırın 3 Karışıma toz şeker, yumurta ve tuzu ilave edin Mikserle malzemeler özdeşleşinceye dek karıştırın 4 Son olarak eritilmiş margarini ekleyerek karıştırın ve hamuru yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin 5 Waffle ızgarasını fırça ile yağlayın Hamurdan bir kepçe alarak sıcak ızgaraya dökün ve kapatarak yaklaşık 5 dakika pişirin 6 Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek çeşitli malzemeler ekleyerek servis edin 7 Malzeme listesindeki miktarlar ile yaklaşık 8-10 adet waffle elde edebilirsiniz İç Malzeme Önerisi: 1 Kakaolu Puddingi üzerindeki tarife göre hazırlayın 2 Muzların kabuklarını soyarak yuvarlak yuvarlak dilimleyin Çilekleri de yıkayarak dilimleyin 3 Waffle kekinin üzerine dilediğiniz miktarda pudding sürerek, kekin yarısına birkaç dilim çilek ve muz ekleyin 4 Kalan yarısını kapatarak servis yapın 5 Vanilyalı pudding de kullanabilirsiniz Krem şanti ile servis yapacaksanız çeşitli marmelatlar ve bal da kullanabilirsiniz |
|