Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, kayısı, köpüğü

Ballı Kayısı Köpüğü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kayısı Köpüğü



Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi - Ballı Kayısı Köpüğü Nasıl Yapılır

MALZEMELER


100 gr kuru kayısı

300 ml sicak su

2 yemek kasigi bal

300 gr yogurt


YAPILIŞ TARİFİ


Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin

Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin


Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz


Yumurta beyazlarini iyice çirpin Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin


Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun

Bisküvilerle servis yapin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.