![]() |
Ballı Kayısı Köpüğü
Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi - Ballı Kayısı Köpüğü Nasıl Yapılır
MALZEMELER 100 gr kuru kayısı 300 ml sicak su 2 yemek kasigi bal 300 gr yogurt YAPILIŞ TARİFİ Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin. Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin. Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin. Tencere atesten alip tamamen sogumaya birakin. Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin. Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz. Yumurta beyazlarini iyice çirpin. Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin. Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun. Bisküvilerle servis yapin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.