Tarçınlı Ayva ve Keşkül |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Ayva ve KeşkülTarçınlı Ayva ve Keşkül Tarifi - Tarçınlı Ayva ve Keşkül Yapılışı Malzeme 1 paket Keşkül 3,5 su bardağı Süt 20 toz yeşil fıstık 1 adet ayva 40 gr Margarin 3 gr tarçın 30 gr Pudra Şekeri 4 dal taze nane Hazırlanışı Keşkül paketinin tamamı süt ile karıştırılarak pişirilir Ayvalar soyularak ortasındaki çekirdeği çıkartılır ve ince dilimler şeklinde doğranır Bir tavaya margarin konularak eritilir Yağda ayvalar hafif sotelenir ve pudra şekeri ile tarçın ilave edilir Bir bardak içerisine önce keşkül, sonra ayva konularak doldurulur Son olarak toz fıstık ve nane ile süslenerek servis edilir alıntı |
|