ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Ayva ve Keşkül (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183983)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:00 PM

Tarçınlı Ayva ve Keşkül
 
Tarçınlı Ayva ve Keşkül Tarifi - Tarçınlı Ayva ve Keşkül Yapılışı


Malzeme


1 paket Keşkül

3,5 su bardağı Süt

20 toz yeşil fıstık

1 adet ayva

40 gr. Margarin

3 gr. tarçın

30 gr. Pudra Şekeri

4 dal taze nane


Hazırlanışı


Keşkül paketinin tamamı süt ile karıştırılarak pişirilir. Ayvalar soyularak ortasındaki çekirdeği çıkartılır ve ince dilimler şeklinde doğranır. Bir tavaya margarin konularak eritilir.


Yağda ayvalar hafif sotelenir ve pudra şekeri ile tarçın ilave edilir. Bir bardak içerisine önce keşkül, sonra ayva konularak doldurulur. Son olarak toz fıstık ve nane ile süslenerek servis edilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.