Aşure 4 |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 4Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri MALZEMELER 2 su bardagi asurelik bugday 1 su bardagi nohut 5 su bardagi tozseker 1 su bardagi kuru fasulye 15 su bardagi su Yarim su bardagi pirinç 1 su bardagi kuru üzüm 1 su bardagi küp dogranmis kayisi 1 su bardagi dogranmis kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardagi kus üzümü Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi Tarçin, nar taneleri YAPILIŞI Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden islatin Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin 15 su bardagi su ekleyip kaynatin Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin Fasulye ve nohutu süzüp ayri kaplarda haslayin Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar yaklasik 45 saat kisik ateste arasira karistirarak pisirin Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima ekleyin Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin Birkaç tasim kaynattiktan sonra atesten alin Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip karistirin Sicakken kaselere bosaltin Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi, kus üzümü, tarçin ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapin Istege bagli olarak gülsuyu da serpebilirsiniz |
|