ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşure 4 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183948)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:06 PM

Aşure 4
 
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

MALZEMELER

2 su bardagi asurelik bugday

1 su bardagi nohut

5 su bardagi tozseker

1 su bardagi kuru fasulye

15 su bardagi su

Yarim su bardagi pirinç

1 su bardagi kuru üzüm

1 su bardagi küp dogranmis kayisi

1 su bardagi dogranmis kuru incir

1 portakal

Süsleme için:

1 su bardagi kus üzümü

Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi

Tarçin, nar taneleri


YAPILIŞI

Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden islatin. Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin. 15 su bardagi su ekleyip kaynatin. Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip

tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin. Fasulye ve nohutu süzüp ayri kaplarda haslayin. Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin. Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar yaklasik 4.5 saat kisik ateste arasira karistirarak pisirin. Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut ve

kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin. Birkaç tasim kaynattiktan sonra atesten alin. Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip karistirin. Sicakken kaselere bosaltin. Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi, kus üzümü, tarçin ve

nar taneleri ile süsleyerek servis yapin. Istege bagli olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.