Aşure 6 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 6Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri Malzemeler (10 Kişilik) 250 gr Buğday (Aşurelik)100 gr Kuru fasulye100 gr Nohut100 gr Kuru üzüm100 gr İncir50 gr Ceviz içi50 gr İç fındık70 gr Nişasta50 gr Kuş üzümü550-600 gr Şeker20 gr GülsuyuYapılışı Akşamdan ıslanmış olan nohut, kuru fasulye ve aşurelik buğdaylar temizlendikten sonra ayrı ayrı kaplarda haşlanır Haşlanan malzemelerin suyu süzülür, buğday üzerine dökülür Hep beraber iyice pişirilir Bundan sonra şeker ve nişasta ilave edilir Bundan sonra kuru üzüm, incir koyar biraz daha pişirilir Nişasta ilave edilmeden evvela mutlaka sulandırılmalı ve ilave edildikten sonra iyice karıştırılmalıdır Orta ateşte bir müddet pişirilir, kaynatıldıktan sonra kap hafif ateşe alınır Bu karışım hafif ateşteyken diğer kalan garnitürlerde ilave edilir Yani fındık, iç ceviz, kuş üzümü varsa narın sonra iyice karıştırılır ve ateşten alınarak, servis kaplarına konulur Servis yapmak için bekletilir ve servis yapılır![]() Serpil GÖKMEN |
|
|
|