ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşure 6 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183946)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:06 PM

Aşure 6
 
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzemeler (10 Kişilik)

250 gr. Buğday (Aşurelik)

100 gr. Kuru fasulye

100 gr. Nohut

100 gr. Kuru üzüm

100 gr. İncir

50 gr. Ceviz içi

50 gr. İç fındık

70 gr. Nişasta

50 gr. Kuş üzümü

550-600 gr. Şeker

20 gr. Gülsuyu


Yapılışı

Akşamdan ıslanmış olan nohut, kuru fasulye ve aşurelik buğdaylar temizlendikten sonra ayrı ayrı kaplarda haşlanır. Haşlanan malzemelerin suyu süzülür, buğday üzerine dökülür. Hep beraber iyice pişirilir. Bundan sonra şeker ve nişasta ilave edilir. Bundan sonra kuru üzüm, incir koyar biraz daha pişirilir. Nişasta ilave edilmeden evvela mutlaka sulandırılmalı ve ilave edildikten sonra iyice karıştırılmalıdır. Orta ateşte bir müddet pişirilir, kaynatıldıktan sonra kap hafif ateşe alınır. Bu karışım hafif ateşteyken diğer kalan garnitürlerde ilave edilir. Yani fındık, iç ceviz, kuş üzümü varsa narın sonra iyice karıştırılır ve ateşten alınarak, servis kaplarına konulur. Servis yapmak için bekletilir ve servis yapılır.


Serpil GÖKMEN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.