![]() |
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Tatlısı Nasıl Yapılırfırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısı - elma tatlısının tarifiMalzemeler (4 kişilik) 450 g elma 75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir 3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı) 1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt Yapılışı: 1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın ![]() ![]() 2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca 3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın ![]() ![]() 4- Elmaları bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() 5- Yağsız sütü de ilave edin ![]() ![]() ![]() 6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|