![]() |
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
fırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısı - elma tatlısının tarifiMalzemeler (4 kişilik)
450 g elma 75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir 3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı) 1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt Yapılışı: 1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Elmaları soyup, dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın. 2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca 3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Karışımı sertleştireceği için, kabukları kullanmayın. 4- Elmaları bir kaseye koyun. Ekmekleri, peyniri ve üç yemek kaşığı şekeri ilave edin. Hafifçe sallayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın. (Bkz: Meyveli Tatlılar ve Tatlı Tarifleri ) 5- Yağsız sütü de ilave edin. Sonra karışımı geniş bir kalıba boşaltın. Üzerine de yarım yemek kaşığı esmer şeker serpin. 6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin. Elma tatlısını sıcak olarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.