ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Elma Tatlısı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183865)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:20 PM

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
 
fırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısı - elma tatlısının tarifiMalzemeler (4 kişilik)


450 g elma

75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak

Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir

3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı)

1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt


Yapılışı:


1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Elmaları soyup, dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın.

2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca

3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Karışımı sertleştireceği için, kabukları kullanmayın.

4- Elmaları bir kaseye koyun. Ekmekleri, peyniri ve üç yemek kaşığı şekeri ilave edin. Hafifçe sallayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın. (Bkz: Meyveli Tatlılar ve Tatlı Tarifleri )

5- Yağsız sütü de ilave edin. Sonra karışımı geniş bir kalıba boşaltın. Üzerine de yarım yemek kaşığı esmer şeker serpin.

6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin. Elma tatlısını sıcak olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.