Portakal Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal TatlısıMalzemeler: HAMURU İÇİN: 1 çay b sıvıyağ1 çay b margarin1 çay b irmik1 tatlı k kabartma tozu1 yumurta 1 çay b portakal suyu1 portakal kabuğu rendesi 3 çorba k pudra şekerialabildiği kadar un İç harcı için: Ceviz Tarçın Şerbeti için: 3 su b toz şeker2 su b su1 su b portakal suyuHazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin![]() Hamuru merdane ile açın Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin![]() Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin Daha sonra hamurları 2 ye kesin Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin![]() |
|
|
|