![]() |
Portakal Tatlısı
Malzemeler:
HAMURU İÇİN: 1 çay b. sıvıyağ 1 çay b. margarin 1 çay b. irmik 1 tatlı k. kabartma tozu 1 yumurta 1 çay b. portakal suyu 1 portakal kabuğu rendesi 3 çorba k. pudra şekeri alabildiği kadar un İç harcı için: Ceviz Tarçın Şerbeti için: 3 su b. toz şeker 2 su b. su 1 su b. portakal suyu Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırın.Üzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin. Hamuru merdane ile açın.Daha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin.Daha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin. Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edin.Hamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verin.Daha sonra hamurları 2 ye kesin.Fırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Şerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Fırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edin.Poratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.