Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, kaymaklı, muzlu, tatlısı

Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı



Malzemeler:

4 ayva

4 elma

1 5 su btoz şeker

karanfil

su

kırmzı gıda boyası

Üzeri için:


muz

nar

kaymak

yeşil fıstık


Hazırlanışı:

Ayvaları ortadan 2 ye kesin Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin


Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin



Pişen ayvaları servis tabağına alınÜzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.