ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183667)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:53 PM

Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı
 
Malzemeler:

4 ayva

4 elma

1 .5 su b.toz şeker

karanfil

su

kırmzı gıda boyası

Üzeri için:


muz

nar

kaymak

yeşil fıstık


Hazırlanışı:

Ayvaları ortadan 2 ye kesin. Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın. İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.


Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın. Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın. Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin. Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın. 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.



Pişen ayvaları servis tabağına alın.Üzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.