![]() |
Güllaç Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllaç Sarmagüllaç sarma nasıl yapılır - güllaç sarma tarifi - güllaç nasıl yapılır - güllaç tarifleri ![]() Malzemeler Güllaç yaprağı süt şeker ceviz fıstık nar Yapılışı Süt ve şeker kaynatılır ![]() Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür ![]() İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup tekrar şekerli sütle ıslatılır ![]() Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür ![]() Çeyrek daire şeklindeki parçaların herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp kenarları katlanarak kalınca bir sigara böreği şeklinde sarılır ![]() Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür ![]() Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir ![]() Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir ![]() 400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var, bunun için 3 Litre süt bir kilo şeker kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|