ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllaç Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183559)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:11 AM

Güllaç Sarma
 
güllaç sarma nasıl yapılır - güllaç sarma tarifi - güllaç nasıl yapılır - güllaç tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

Güllaç yaprağı

süt

şeker

ceviz

fıstık

nar


Yapılışı


Süt ve şeker kaynatılır.

Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının

üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür.

İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup

tekrar şekerli sütle ıslatılır.

Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür.

Çeyrek daire şeklindeki parçaların

herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp

kenarları katlanarak kalınca bir

sigara böreği şeklinde sarılır.

Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir

ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür.

Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir.

Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir.

400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var,

bunun için 3 Litre süt bir kilo şeker kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.