Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlen, dondurma, şuruplu

Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Şuruplu Dondurma



Böğürtlen Şuruplu Dondurma Tarifi - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Yapılışı - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 Su bardağı böğürtlen

4 Çorba kaşığı tozşeker

2 Adet armut

500 gr vanilyalı dondurma

1 Su bardağı krem şanti

Üzerini süslemek için : Krema


Hazırlanışı


Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin

Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin

Armutlardan birini ince ince dilimleyin

Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin

Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin

Meyveleri soğumaları için bir kenara alın

Dondurmayla krem şantiyi karıştırın

Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın

Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin

Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün

Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.