![]() |
Böğürtlen Şuruplu Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlen Şuruplu DondurmaBöğürtlen Şuruplu Dondurma Tarifi - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Yapılışı - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Nasıl Yapılır Malzemeler 1 Su bardağı böğürtlen 4 Çorba kaşığı tozşeker 2 Adet armut 500 gr vanilyalı dondurma 1 Su bardağı krem şanti Üzerini süslemek için : Krema Hazırlanışı Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin ![]() Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin ![]() Armutlardan birini ince ince dilimleyin ![]() Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin ![]() Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() Meyveleri soğumaları için bir kenara alın ![]() Dondurmayla krem şantiyi karıştırın ![]() Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın ![]() Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin ![]() Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün ![]() Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|