![]() |
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
Böğürtlen Şuruplu Dondurma Tarifi - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Yapılışı - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Nasıl Yapılır
Malzemeler 1 Su bardağı böğürtlen 4 Çorba kaşığı tozşeker 2 Adet armut 500 gr vanilyalı dondurma 1 Su bardağı krem şanti Üzerini süslemek için : Krema Hazırlanışı Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Armutlardan birini ince ince dilimleyin. Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin. Meyveleri soğumaları için bir kenara alın. Dondurmayla krem şantiyi karıştırın. Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin. Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün. Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.