![]() |
Elmalı Üzümlü Ricotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Üzümlü RicottoElmalı Tatlı Tarifi - Üzümlü Tatlı - Tatlı Tarifi - İtalyan Tatlısı Malzemeler 2 çorba kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy elma 1/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm 1 bardak pirinç Yarım çay kaşığı tarçın Bir tutam tuz 1 bardak elma suyu 4 bardak su Tarifi Şekeri, bir yemek kaşığı tereyağında, orta ateş üzerinde ısıtalım ![]() ![]() Pirinç, tuz ve tarçını katıp 2-3 dakika pişirelinı ![]() ![]() Sürekli karıştırarak elma suyunu çektirelim, azar azar suyu ilave ederek kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edelim ![]() Sıcak sıcak servis yapalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|