Elmalı Üzümlü Ricotto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Üzümlü RicottoElmalı Tatlı Tarifi - Üzümlü Tatlı - Tatlı Tarifi - İtalyan Tatlısı Malzemeler 2 çorba kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy elma 1/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm 1 bardak pirinç Yarım çay kaşığı tarçın Bir tutam tuz 1 bardak elma suyu 4 bardak su Tarifi Şekeri, bir yemek kaşığı tereyağında, orta ateş üzerinde ısıtalım Elma ve üzümleri ekleyip hızlıca kavuralım Pirinç, tuz ve tarçını katıp 2-3 dakika pişirelinı Ateşi biraz yükseltelim ve elma suyunu ilave edelim Sürekli karıştırarak elma suyunu çektirelim, azar azar suyu ilave ederek kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edelim Sıcak sıcak servis yapalım ![]() alıntı |
|
|
|