Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
duymasın, helvası, yengem

Yengem Duymasın Helvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yengem Duymasın Helvası



derya baykal yengem duymasın helvası tarifi

1,5 bardak nişasta

Yarım bardak tereyağ

3 bardak şeker yada bal

3,5 bardak su

1 kase file badem

1 fincan gül suyu

Süslemek için 1 adet pembe gül


Nisata ve suyu karıştır elekten geçirerek tereyağ ve şekerle birlikte tencereye koy karıştırarak pişirmeye başla kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacak rengi saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir yaklaşık 10 dakika çok koyulaşmadan içerisine file badem ve gülsuyunuda ilave edip altını kapatın gül yaprağıyla sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.