ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yengem Duymasın Helvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183502)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:20 AM

Yengem Duymasın Helvası
 
derya baykal yengem duymasın helvası tarifi

1,5 bardak nişasta

Yarım bardak tereyağ

3 bardak şeker yada bal

3,5 bardak su

1 kase file badem

1 fincan gül suyu

Süslemek için 1 adet pembe gül


Nisata ve suyu karıştır elekten geçirerek tereyağ ve şekerle birlikte tencereye koy karıştırarak pişirmeye başla kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacak rengi saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir yaklaşık 10 dakika. çok koyulaşmadan içerisine file badem ve gülsuyunuda ilave edip altını kapatın. gül yaprağıyla sıcak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.