Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, irmik

Havuçlu irmik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu irmik



Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi


Malzemeleri


1 su bardağı irmik

125 grmargarin

4 su bardağı süt

1,5 su bardağı tozşeker

500 gr havuç

1 su bardağı ceviz

1 kase krem şanti

Taze mevsim meyvesi


Hazırlanışı


Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Soğutup cevizleri ilave edelim Karışımı irmiğin üzerine dökelim En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.