![]() |
Havuçlu irmik
Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi
Malzemeleri 1 su bardağı irmik 125 gr.margarin 4 su bardağı süt 1,5 su bardağı tozşeker 500 gr. havuç 1 su bardağı ceviz 1 kase krem şanti Taze mevsim meyvesi Hazırlanışı Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım. Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğutup cevizleri ilave edelim. Karışımı irmiğin üzerine dökelim. En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim. Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.