ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuçlu irmik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183474)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:25 AM

Havuçlu irmik
 
Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi


Malzemeleri


1 su bardağı irmik

125 gr.margarin

4 su bardağı süt

1,5 su bardağı tozşeker

500 gr. havuç

1 su bardağı ceviz

1 kase krem şanti

Taze mevsim meyvesi


Hazırlanışı


Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım. Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğutup cevizleri ilave edelim. Karışımı irmiğin üzerine dökelim. En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim. Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.