Cevizli Kadayıflı Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kadayıflı Tavuk GöğsüKadayıflı Tavuk Göğsü - Cevizli Kadayıf - Kadayıf Tatlısı - Basit Kadayıf Tatlısı GEREKLİ MALZEMELER 1 su bardağı ceviz yarım kilogram tel kadayıf 125 gram tereyağ 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Tavuk Göğsü İçin 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 125 gram margarin Cevizli Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi 125 gram margarini üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun kavrulduktan sonra üzerine sütü ve toz şekeri ekleyerek pişirin ![]() Mikserle 5 dakika çırpın Yarım kilogram tel kadayıf ince kesilerek tavaya konulup üzerine 125 gram tereyağ üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız ceviz eklenir devamlı karıştırarak kadayıf kavrulur en son tarçını eklenir![]() ![]() Dikdörtgen kalıba kadayıfın yarısı altına serilip üzerine tavuk göğsünü ekleyin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerine koyup yayın ![]() ![]() Soğuk olarak tatlınızı servis yapabilirsiniz ![]() ![]() Afiyet Olsun~~ |
|
|
|