![]() |
Elmasiye 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmasiye 2Elmasiye 2 Tarifi - Elmasiye Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Elmasiye Malzemeleri Malzeme : 3 adet portakal, 3 adet mandalina, 3 adet muz, şeker boyası (kırmızı) 500 gr şeker, 1 limon, 2 yumurta, 40-45 gr ![]() ![]() Yapılışı: 1- Jelatini yıkayıp üzerini örtecek kadar ılık suyla ıslanmağa bırakınız ![]() 2- Bir tencereye 2 yumurta akını, yanm limon suyunu, 400 gr ![]() ![]() 3- Ateşten alınca karıştırmadan köpüklerini alınız ![]() 4- Köpüklerin tamamen gitmesi için tel süzgeçten geçiriniz ![]() 5- Jelatinli suyu iki parçaya bölüp soğumaya bırakınız ![]() 6- Bir parçasına şeker boyası katıp renkendiriniz ![]() 7- Diğer taraftan mandalinlerin kabuklarını soyup beyaz kısımlannı tamamen temizleyip çekirdekleri çıkanp küçük parçalara doğrayınız ![]() 9- Elmalar sert ise 100 gr ![]() ![]() 10- Portakalın 1 adedini de mandalin gibi doğrayıp meyvelere ilave ediniz ![]() 11- 2 adet portakalı yıkayıp baş kısmından azıcık kesip kabuğunu delmeden içerisini boşaltınız ![]() 12- Renksiz jelatini meyvelere koyup karıştırınız ![]() 13- Boyalı jelatini varsa puding kalıbına yoksa küçük bir tencereye veya tasa ve içi oyulmuş portakalların yarısına kadar koyup buzdolabında jelatin donuncaya kadar bırakınız ![]() 14- Renkli jelatin donunca üzerine meyveli renksiz jelatini katıp ve portakallar donuncaya kadar dondurunuz ![]() 15- Donunca kalıbı biraz ılık suya batırıp gevşetin, sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çeviriniz ![]() 16- Portakalları da içleriyle beraber dilimlere kesip yanlarına koyunuz ![]() 17- Erimeden servis yapınız ![]() NOT: Hazır jölelerle de yapabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|