ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmasiye 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183456)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:28 AM

Elmasiye 2
 
Elmasiye 2 Tarifi - Elmasiye Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Elmasiye Malzemeleri

Malzeme :

3 adet portakal,

3 adet mandalina,

3 adet muz,

şeker boyası (kırmızı)

500 gr şeker,

1 limon,

2 yumurta,

40-45 gr. jelatin.


Yapılışı:

1- Jelatini yıkayıp üzerini örtecek kadar ılık suyla ıslanmağa bırakınız.

2- Bir tencereye 2 yumurta akını, yanm limon suyunu, 400 gr. şekeri, ıslanmış jelatini 4 su bardağı suyu koyup ateş üzerinde hiç karıştırmadan 25 dakika kaynatınız.

3- Ateşten alınca karıştırmadan köpüklerini alınız.

4- Köpüklerin tamamen gitmesi için tel süzgeçten geçiriniz.

5- Jelatinli suyu iki parçaya bölüp soğumaya bırakınız.

6- Bir parçasına şeker boyası katıp renkendiriniz.

7- Diğer taraftan mandalinlerin kabuklarını soyup beyaz kısımlannı tamamen temizleyip çekirdekleri çıkanp küçük parçalara doğrayınız.

9- Elmalar sert ise 100 gr. şekerle kompostadan koyu pişirip onları da küçük parçalara doğrayıp mandalinlere ilave ediniz.

10- Portakalın 1 adedini de mandalin gibi doğrayıp meyvelere ilave ediniz.

11- 2 adet portakalı yıkayıp baş kısmından azıcık kesip kabuğunu delmeden içerisini boşaltınız.

12- Renksiz jelatini meyvelere koyup karıştırınız.

13- Boyalı jelatini varsa puding kalıbına yoksa küçük bir tencereye veya tasa ve içi oyulmuş portakalların yarısına kadar koyup buzdolabında jelatin donuncaya kadar bırakınız.

14- Renkli jelatin donunca üzerine meyveli renksiz jelatini katıp ve portakallar donuncaya kadar dondurunuz.

15- Donunca kalıbı biraz ılık suya batırıp gevşetin, sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çeviriniz.

16- Portakalları da içleriyle beraber dilimlere kesip yanlarına koyunuz.

17- Erimeden servis yapınız.


NOT: Hazır jölelerle de yapabilirsiniz. Hazır jöleler nasıl kullanıldığı üzerinde yazılıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.