![]() |
Dolma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolma TatlısıMALZEMELER: 20 Adet küçük boy elma 2 Su bardağı toz şeker 15 Su bardağı su İÇ MALZEMELER: 15 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 Tatlı kaşığı tarçın Yarım çay bardağı pudra şekeri ÜZERİ İÇİN: 1 Paket krem şanti 1 Su bardağı soğuk süt HAZIRLANIŞI: Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın ![]() Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|