ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Dolma Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183399)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:38 AM

Dolma Tatlısı
 
MALZEMELER:

20 Adet küçük boy elma

2 Su bardağı toz şeker

15 Su bardağı su
İÇ MALZEMELER:

15 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 Tatlı kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın

Ardından geniş bir tencereye (Karnıyarık tenceresi uygun olabilir) elmaları yerleştirip üzerine toz şeker ve suyu ilave ederek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Elmalar çabuk piştiği için dağılmamasına dikkat etmek gerekir



Elmaları pişirdikten sonra suyun içerisinde bırakmadan geniş bir tepsiye alın. Hafif ılındıktan sonra iç malzemeyi bir tatlı kaşığı yardımıyla elmaların içine doldurun


Elmaları servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servise yakın üzerini krem şanti ve çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın..


AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.