Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, güllü

Güllü Dondurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Dondurma



Güllü Dondurma tarifi - Güllü Dondurma yapilisi - güllü dondurma yapımı


Malzeme :

300 gr kokulu gül yaprağı,

3 bardak pudra şekeri,

200 gr taze krema,

2 bardak su,

1 portakal,

1 adet vanilya

Yapılışı:

1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr gül yaprağını bir kaba koyun

2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin

3- 200 gr gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün

4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun

5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin

6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın

7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin

8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun

9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.