![]() |
Güllü Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllü DondurmaGüllü Dondurma tarifi - Güllü Dondurma yapilisi - güllü dondurma yapımı ![]() Malzeme : 300 gr ![]() 3 bardak pudra şekeri, 200 gr ![]() 2 bardak su, 1 portakal, 1 adet vanilya ![]() Yapılışı: 1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr ![]() ![]() 2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin ![]() 3- 200 gr ![]() ![]() 4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun ![]() 5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin ![]() 6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın ![]() 7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin ![]() 8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun ![]() 9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|