Ballı Çıtır Parmak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Çıtır Parmak TatlısıBallı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi - Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır - Ballı Çıtır Parmak Tatlısının Yapılışı Malzemeler : 2 Su Un 1 Su B Mısır Unu2 Çorba K Tereyağı1 Su B Sulu Yoğurt1 Çay B Toz BademYarım Limon 1 Çay K KarbonatŞerbeti İçin: 2,5 Su B Toz Şeker2 Su B Su1 Dilim Limon Üzeri İçin: Bal Dondurma Yeşil Fıstık Hazırlanışı Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın Yoğurdu bir kaba alın Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın Karıştırma kabına ilave edin Bademi de ekleyip iyice karıştırın![]() Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın 1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin İyice kızdırılmış yağda kızartın![]() Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın Üzerine yeşil fıstık serpin Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin
|
|
|
|