ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ballı Çıtır Parmak Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183241)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:04 AM

Ballı Çıtır Parmak Tatlısı
 
Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Tarifi - Ballı Çıtır Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır - Ballı Çıtır Parmak Tatlısının Yapılışı


Malzemeler :


2 Su Un

1 Su B. Mısır Unu

2 Çorba K. Tereyağı

1 Su B. Sulu Yoğurt

1 Çay B. Toz Badem

Yarım Limon

1 Çay K. Karbonat

Şerbeti İçin:


2,5 Su B. Toz Şeker

2 Su B. Su

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:


Bal

Dondurma

Yeşil Fıstık


Hazırlanışı


Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın. Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın. Karıştırma kabına ilave edin. Bademi de ekleyip iyice karıştırın.


Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın. 1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin. İyice kızdırılmış yağda kızartın.


Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın. Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın. Üzerine yeşil fıstık serpin. Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.