![]() |
Yalancı Şöbiyet Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Şöbiyet Tatlısımilföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi ![]() Malzemeler * Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg) * Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş) * İki yumurta sarısı (üzeri için) * Şerberti için: o 1 kilo toz şeker o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın) Şerbetin yapılışı: * Bir tencereye şekeri koyun ![]() * Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ![]() * Üzerine yarım limonun suyunu sıkın ![]() * Şeker eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() * Şerbeti daha sonra soğutun ![]() Yalanci sobiyet yapilisi Yapılışı: * Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın ![]() ![]() * Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz ![]() * Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız ![]() ![]() * Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın ![]() * Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün ![]() * Isınmış fırına verin ![]() * Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün ![]() NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|