ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Yalancı Şöbiyet Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183182)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Yalancı Şöbiyet Tatlısı
 
milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


* Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg)

* Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş)

* İki yumurta sarısı (üzeri için)

* Şerberti için:

o 1 kilo toz şeker

o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su

o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın)

Şerbetin yapılışı:


* Bir tencereye şekeri koyun.

* Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.

* Üzerine yarım limonun suyunu sıkın.

* Şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın.

* Şerbeti daha sonra soğutun.

Yalanci sobiyet yapilisi
Yapılışı:


* Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın. Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin.

* Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz.

* Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız. Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın.

* Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın.

* Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün.

* Isınmış fırına verin.

* Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün.

NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.