![]() |
Yalancı Şöbiyet Tatlısı
milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler * Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg) * Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş) * İki yumurta sarısı (üzeri için) * Şerberti için: o 1 kilo toz şeker o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın) Şerbetin yapılışı: * Bir tencereye şekeri koyun. * Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. * Üzerine yarım limonun suyunu sıkın. * Şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın. * Şerbeti daha sonra soğutun. Yalanci sobiyet yapilisi Yapılışı: * Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın. Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin. * Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz. * Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız. Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın. * Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın. * Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün. * Isınmış fırına verin. * Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün. NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.