Oklavadan Çekme |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oklavadan Çekmekaraman yemekleri - yöresel yemekler - karaman tatlıları - şerbetli tatlılar MALZEMELER: Süt 1 su bardağı Sıvıyağ 1 çay bardağı Yumurta 3 adet Su 1 çay bardağı Un (Kepekli veya yulaflı) aldığı kadar Nişasta (yufka açmak için) 1,5 su bardağı Margarin (Üstü için) 250 gr İÇ MALZEME: Fındık 250 gr ŞERBETİ İÇİN: Toz şeker 3 su bardağı Su 4 su bardağı YAPILIŞI: Hamur malzemesini karıştırıp, tatlı hamurunu yoğurun ve 15 parça bölün Aldığınız bezelerin her birini nişastayla büyüterek açın Arasına fındık serpiştirerek çift oklavaya sarın Sarılan her parçayı tepsiye yerleştirirken büzüştürün Bitinceye kadar devam edin, bittikten sonra üzerine eritilmiş margarini gezdirin 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra hazırladığınız ve ılıttığınız şerbeti sıcak tatlının üzerine dökünüz |
|