Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çekme, oklavadan

Oklavadan Çekme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oklavadan Çekme



karaman yemekleri - yöresel yemekler - karaman tatlıları - şerbetli tatlılar



MALZEMELER:

Süt 1 su bardağı

Sıvıyağ 1 çay bardağı

Yumurta 3 adet

Su 1 çay bardağı

Un (Kepekli veya yulaflı) aldığı kadar

Nişasta (yufka açmak için) 1,5 su bardağı

Margarin (Üstü için) 250 gr
İÇ MALZEME:

Fındık 250 gr
ŞERBETİ İÇİN:

Toz şeker 3 su bardağı

Su 4 su bardağı


YAPILIŞI:

Hamur malzemesini karıştırıp, tatlı hamurunu yoğurun ve 15 parça bölün Aldığınız bezelerin her birini nişastayla büyüterek açın Arasına fındık serpiştirerek çift oklavaya sarın Sarılan her parçayı tepsiye yerleştirirken büzüştürün Bitinceye kadar devam edin, bittikten sonra üzerine eritilmiş margarini gezdirin 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra hazırladığınız ve ılıttığınız şerbeti sıcak tatlının üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.