ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oklavadan Çekme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183179)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Oklavadan Çekme
 
karaman yemekleri - yöresel yemekler - karaman tatlıları - şerbetli tatlılar



MALZEMELER:

Süt 1 su bardağı

Sıvıyağ 1 çay bardağı

Yumurta 3 adet

Su 1 çay bardağı

Un (Kepekli veya yulaflı) aldığı kadar

Nişasta (yufka açmak için) 1,5 su bardağı

Margarin (Üstü için) 250 gr.
İÇ MALZEME:

Fındık 250 gr.
ŞERBETİ İÇİN:

Toz şeker 3 su bardağı

Su 4 su bardağı


YAPILIŞI:

Hamur malzemesini karıştırıp, tatlı hamurunu yoğurun ve 15 parça bölün. Aldığınız bezelerin her birini nişastayla büyüterek açın. Arasına fındık serpiştirerek çift oklavaya sarın. Sarılan her parçayı tepsiye yerleştirirken büzüştürün. Bitinceye kadar devam edin, bittikten sonra üzerine eritilmiş margarini gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra hazırladığınız ve ılıttığınız şerbeti sıcak tatlının üzerine dökünüz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.