Nar Köpüklü Keşkül-ü Fukara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar Köpüklü Keşkül-ü FukaraKeşkül Tarifi - Keşkül-ü Fukara Nasıl Yapılır - Nar Köpüğü Nasıl Yapılır MALZEMELER: 1 lt manda sütü200 gr şeker30 gr pirinç sübyesi50 gr badem30 gr hindistancevizi50 gr toz fıstık2 yumurta sarısı NAR KÖPÜĞÜ İÇİN: 4 adet ekşi nar 1/2 su bardağı şeker TARİFİ: 1 litre sütü 50 gram sademle birlikte karıştırın; hamur kıvamına gelinceye kadar dövün İçine şeker ekleyerek derin bir tencerede kaynatın Hindistancevizi, toz fıstık, yumurta sarısı, az miktarda şeker ve pirinç sübyesi ile karıştırarak süte ilave edin Karışımı bir süre dinlendirdikten sonra hindistancevizi kabuğu içinde servis edin![]() Nar Köpüğü: Narları ayıklayıp iyice temizlendikten sonra suyunu çıkann İçerisine şeker ilave ederek kısık ateşte kaynatın Daha sonra soğumaya bırakın, yanında keşkül ile birlikte servis edin![]() alıntı |
|
|
|