Vişneli İrmik Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli İrmik TatlısıVişneli İrmik Tatlısı Tarifi - Vişneli İrmik Tatlısı Yapılışı - Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya Üzeri için; 2 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı donmuş vişne artık ocağımızın başına gidebiliriz 1 litre soğuk sütü tencereye aktarıyoruz üzerine 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz ateşi yakmadan önce bir kaç tur çeviriyoruz şimdi artık ateşi yakabiliriz göz göz olana kadar, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz tatlı pişmeye başladı kenarlardan gözüküyor 1 paket vanilyamız var son olarak bunu da ilave ediyoruz ve ateşi kapatıyoruz şimdi de yarısını başka bir kaba aktarıyoruz kalan kısma, kakaoyu ilave ediyoruz ve ateş kapalı halde karıştırıyoruz farkındaysanız, 3 renkli bir tatlı olacak önce kakaolu kısmı ıslattığımız fırın kabına ya da kenarlı bir kaba önce kakaolu kısmı aktarıyoruz bu tip tatlılarda genelde alt kısmı beyaz olur bizim üç renkli olduğu için alt kısma kakaolu yaptık sıcak, çalışması zor oluyor biraz kaşığı ıslatarak düzelttik şimdi ikinci katı ilave ediyoruz alttaki katı sıyırmamak için küme küme koyup birleştirirsek daha iyi netice alırız yine aynı şekilde, kaşığı ıslatarak 2 katı da yerleştiriyoruz 2 katlı karışımımız soğurken biz de vişneli üst malzemeyi hazırlayalım 1 su bardağı donmuş vişnemiz var 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı su bu sonra da ilave edilebilir, ama biz ekleyelim 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası blendırdan geçirerek püre haline getirelim çok güzel ezildi şimdi kalan 1 su bardağı soğuk suyu da ekliyoruz şöyle bir karıştırdıktan sonra ateşe yerleştiriyoruz kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz vişneli karışım kıvam aldı diğerlerinin üzerine dökebiliriz son olarak hazırladığımız vişneli karışımı üçüncü kat olarak üzerine gezdiriyoruz oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına yerleştiriyoruz ve 2 saat beklettikten sonra kare kare keserek servise sunabiliriz |
|