Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pakuk

Pakuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakuk



Pakuk Yapılışı - Osmanlı Mutfağından Helva Tarifi
Malzemeler:


1 kg un,

yarım kg tereyağı,

750 gram pudraşekeri

Ayrıca üzerine pudraşekeri

Yapılışı:


Tereyağını geniş bir tencereye alın Erittikten sonra kaynatın Sürekli karıştırarak, unu ekleyin


Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin iyice karıştırın


Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın Pudraşekeri serpin

Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın Baklava dilimi şeklinde kesir ve servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.