ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pakuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183061)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:34 AM

Pakuk
 
Pakuk Yapılışı - Osmanlı Mutfağından Helva Tarifi
Malzemeler:


1 kg. un,

yarım kg. tereyağı,

750 gram pudraşekeri.

Ayrıca üzerine pudraşekeri

Yapılışı:


Tereyağını geniş bir tencereye alın. Erittikten sonra kaynatın. Sürekli karıştırarak, unu ekleyin.


Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin. iyice karıştırın.


Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın. Pudraşekeri serpin.

Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın. Baklava dilimi şeklinde kesir ve servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.