Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köroğlu, sarması

Köroğlu Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köroğlu Sarması



Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı



Malzemeleri


250 gram un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay bardağı irmik

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)

1 adet yumurta

kızartmak için zeytinyağı

İçi İçin


1 su bardağı fındık veya ceviz

1 yumurta akı

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuzsuz lor

Şerbeti İçin


2 su bardağı şeker

1 bardak su

1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun

Hazırlanışı


- Unu eleyin ve ortasını açın Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun

- Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın 20 ye 20 kareler kesin

- Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın

- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın

- Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin Daha sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.