Köroğlu Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köroğlu SarmasıKöroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı ![]() Malzemeleri 250 gram un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı yaş maya 1 çay bardağı irmik 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1 adet yumurta kızartmak için zeytinyağı İçi İçin 1 su bardağı fındık veya ceviz 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuzsuz lor Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 1 bardak su 1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun ![]() Hazırlanışı - Unu eleyin ve ortasını açın Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun![]() - Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın 20 ye 20 kareler kesin![]() - Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın![]() - Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın ![]() - Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin Daha sonra servis yapın
|
|
|
|