![]() |
Köroğlu Sarması
Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri 250 gram un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı yaş maya 1 çay bardağı irmik 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1 adet yumurta kızartmak için zeytinyağı İçi İçin 1 su bardağı fındık veya ceviz 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuzsuz lor Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 1 bardak su 1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun. Hazırlanışı - Unu eleyin ve ortasını açın. Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin. Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun. - Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın. 20 ye 20 kareler kesin. - Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın. Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın. - Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. - Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin. Daha sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.