ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Köroğlu Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183047)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:36 AM

Köroğlu Sarması
 
Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri


250 gram un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay bardağı irmik

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)

1 adet yumurta

kızartmak için zeytinyağı

İçi İçin


1 su bardağı fındık veya ceviz

1 yumurta akı

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuzsuz lor

Şerbeti İçin


2 su bardağı şeker

1 bardak su

1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun.

Hazırlanışı


- Unu eleyin ve ortasını açın. Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin. Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun.

- Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın. 20 ye 20 kareler kesin.

- Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın. Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın.

- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.

- Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin. Daha sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.