Pekmezli Taş Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Taş KadayıfTaş Kadayıf Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf - Taş Kadayıfının Yapılışı - Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi 12 adet taş (yassı) kadayıf 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 2 tatlı kaşığı tarçın Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ 3 adet yumurta Şurubu için; 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın![]() Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın Bir cam kaba soğuk su doldurup bekletin![]() Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın ![]() Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp 3 dakika kaynatın![]() Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın
|
|
|
|