ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pekmezli Taş Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183013)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:42 AM

Pekmezli Taş Kadayıf
 
Taş Kadayıf Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf - Taş Kadayıfının Yapılışı - Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi
12 adet taş (yassı) kadayıf


1 su bardağı dövülmüş ceviz içi


2 tatlı kaşığı tarçın



Kızartmak için;


1 su bardağı sıvıyağ


3 adet yumurta



Şurubu için;


1 su bardağı pekmez


1 su bardağı toz şeker


5 su bardağı su



Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.


Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın. Bir cam kaba.soğuk su doldurup bekletin.


Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın


Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın.


Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp .3 dakika kaynatın.


Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın. Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.