06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Gülü
Malzemeler
500 gr un
250 gr margarin
5 adet yumurta (3 adedi hamura katılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gr irmik
150 gr pudra şekeri
Şurubu için ;
750 gr toz şeker
1 litre su
Yapılışı
500 gr unu eleyerek genişçe bir kabın içine alıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarini unun ortasına koyun 3 yumurtayı, kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 100 gr irmiği ve yeterince pudra şekerini katarak hamuru yoğurun (Ancak bu hamur çiğ köfte gibi güç kullanılarak değil adeta parmak uçları ile nazikçe (!) yogurulmalıdır ) Yarım saat buz dolabında dinlendirdikten sonra hamuru serçe parmağı kalınlığında, 10 - 15 cm uzunluğunda çubuklar haline getirip, ucunu merkez yaparak, hamuru kendi etrafında döndürün Her bir tatlıyı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştirin Ayrımış olduğumuz 2 yumurtanın beyazlarını atıp, sarılarını fırça ile tatlıların üzerine sürün Diğer yandan 1 litre su içinde, 750 gr toz şekeri ısıtarak eritin
Tepsiyi 180 derece fırının orta katına sürün Tatlılar koyu pembe bir renk alana kadar, 35-45 dakika pişirin
Pişen sıcak tatlı hamuru üzerine, kaynar halde şurubu döküp, soğumaya bırakın Kaymak veya hindistancevizi rendesi ile servis yapın 
|
|
|