![]() |
Antep Fıstıklı Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Fıstıklı TatlıAntep Fıstıklı Tatlı Tarifi - Antep Fıstıklı Tatlı Yapılışı - Antep Fıstıklı Tatlı Nasıl Yapılır - Dr Oetker Antep Fıstıklı Tatlı ![]() Malzemeler: 400 g (3,5-4 su bardağı) un 1 poşet Dr ![]() 250 g eritilmiş margarin 1 yumurta 1 poşet Dr ![]() İç malzeme: 150 g (1,5 su bardağı) öğütülmüş Antep fıstığı 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı süt Şurup: 425 g (2,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Öğütülmüş Antep fıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın ![]() Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ![]() Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Ocaktan alıp 2 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|