Arap Gömleği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap GömleğiArap Gömleği tarifi - Arap Gömleğinin yapılışı Malzemeler: 2 yumurta 3 çorba k tereyağı1 su b damla çikolata1 su b esmer şeker2 çorba k kakao1 p kabartma tozuAldığı kadar un Vanilya Sosu İçin; 1 su b süt1 çay b toz şeker2 p vanilya1 yumurta sarısı 1 çorba k mısır nişastasıHazırlanışı: Kaba 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı damla çikolata ilave dip bennbari usulünde çikolatayı eritin Üzerine 1 su bardağı esmer şeker,1 paket kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao ve 2 adet yumurtayı kırın ve çırpa teliyle karıştırın Daha sonra üzerine 3 çorba kaşığı tepeleme un ilave edip karıştırın Kıvamı koyu tahin kıvamında olmalı Krem karamel kalıplarına ilk önce tereyağı sürün daha sonra una bulayın![]() Daha sonra kalıplarına harcı paylaştırın Önceden ısıtılmış olan 160 derecelik fırında pişirin Vanilya sosu içine ise tencereye 1 su bardağı süt,1 çay bardağı toz şeker ilave edin şeker eriyene kadar pişirin Daha sonra üzerine yumurta sarısı nişasta 2 paket vanilya ilave edip karıştırın Tenceredeki sütün içine ilave edin Servis tabağına vanilya sosun alın Sosun üzerine pişen tatlıları ilave edip servise edin![]() |
|
|
|