![]() |
Kremalı Kadayıf Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kadayıf Tatlısı![]() Malzemeler; -250 gr telkadayıf -6 yk ![]() -5 yk ![]() -1,5 bardak dövülmüş ceviz Kreması; -1 kg ![]() -4 yk ![]() -2 yk ![]() -2 kahve fincanı şeker -1 yumurta -1 pk ![]() -1 pk ![]() Yapılışı; -Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım -Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak ![]() -Soğuması için bir kenarda bekletelim -Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim -Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim -Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak ![]() -Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım -Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım -Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|